WELKOM IN ONZE HUISKAMER!
Dutch Cuisine
Cas, onze chef-kok, maakt smakelijke gerechten volgens het principe van Dutch Cuisine. Met de prachtige producten van Nederlandse bodem bereidt hij, heerlijke gerechten die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Dutch Cuisine staat voor: lokaal inkopen, rekening houden met wat er te koop is in ieder seizoen en koken via het 80/20 principe. Groenten heeft bij ons de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan jij zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.
WELKOM IN ONZE HUISKAMER
Dutch Cuisine
Cas, onze chef-kok, maakt smakelijke gerechten volgens het principe van Dutch Cuisine. Met de prachtige producten van Nederlandse bodem bereidt hij, heerlijke gerechten die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Dutch Cuisine staat voor: lokaal inkopen, rekening houden met wat er te koop is in ieder seizoen en koken via het 80/20 principe. Groenten heeft bij ons de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan jij zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.
ONZE KAART
Herfst en winter
In de herfst geniet u bij de Hortus van spectaculaire herfstkleuren. Geel, oranje en felrood, tijdens een wandeling langs de monumentale bomen passeren alle kleuren de revue. In de winter is de natuur in rust. Toch is er ook in deze periode van alles te zien in de Hortus. In de kassen is het heerlijk warm rondkijken, geniet bijvoorbeeld van planten waarvan de heerlijkste kruiden en specerijen van afkomstig zijn. Om de impact op ons milieu zo klein mogelijk te maken, werken we in onze keuken steeds vaker met alleen plantaardige producten. Zonder dat daarmee de smaak verloren gaat.
Nieuwe kaart
Herfst en winter
In de herfst geniet u bij de Hortus van spectaculaire herfstkleuren. Geel, oranje en felrood, tijdens een wandeling langs de monumentale bomen passeren alle kleuren de revue. In de winter is de natuur in rust. Toch is er ook in deze periode van alles te zien in de Hortus. In de kassen is het heerlijk warm rondkijken, geniet bijvoorbeeld van planten waarvan de heerlijkste kruiden en specerijen van afkomstig zijn. Om de impact op ons milieu zo klein mogelijk te maken, werken we in onze keuken steeds vaker met alleen plantaardige producten. Zonder dat daarmee de smaak verloren gaat.
Tuintoppers
Ingrediënten uit de tuin
Buiten de prachtige bloemen en planten die te vinden zijn in de Hortus, groeien er ook diverse soorten groente en fruit in de Botanische tuin. Ons keukenteam verwerkt deze dan weer tot ingrediënten die gebruikt worden in de gerechten op de menukaart. Om deze ingrediënten zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, worden ze na het oogsten direct ingemaakt of verwerkt tot product dat lang houdbaar is.
Tuintoppers
Ingrediënten uit de tuin
Buiten de prachtige bloemen en planten die te vinden zijn in de Hortus, groeien er ook diverse soorten groente en fruit in de Botanische tuin. Ons keukenteam verwerkt deze dan weer tot ingrediënten die gebruikt worden in de gerechten op de menukaart. Om deze ingrediënten zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, worden ze na het oogsten direct ingemaakt of verwerkt tot product dat lang houdbaar is.